Foredrag for professionelle på Rigshospitalet v. Niels Eje

    MusiCure introduceret på en børneafdeling i Spanien i 2012

MusiCure film i venterum på hospitalet

Feedback og erfaringer med MusiCure, beskrevet af brugerne

Vi er meget glade og taknemmelige for alle de henvendelser vi modtager i form af breve og e-mails fra både private og professionelle brugere af MusiCure. Det er inspirerende og lærerigt for os at høre om hvordan musikken bliver anvendt og dejligt at vide, at MusiCure henvender sig til alle aldersgrupper og benyttes til så mange forskellige formål. Her er et lille udvalg af vidt forskellige erfaringer med MusiCure CDerne og håber, at I også vil finde dem inspirerende og livsbekræftende.

Forældre og børn:
”Min søn på 5 ½ år har ADHD/DAMP og har haft svært ved at falde i søvn, da hans lille krop er fyldt med uro, nogle dage mere end andre. Jeg hørte om musikken og gik på apoteket. Jeg satte den på for første gang, da vi var kommet hjem fra arbejde/børnehave, og hvad skete der – jo, vi faldt begge to i søvn. Den er utrolig dejlig og beroligende, og som min søn siger: "mor, det er sovemusik"! Jeg har så siden brugt den på hans anlæg når han har svært ved at sove eller er ude i tovene, eller når han har en dårlig dag. Det er en fantastisk ting i har lavet og vi er meget meget glade for den”

Posttraumatisk stress
Jeg har været ansat i forsvaret siden 1987, er pt. oversergent og arbejder i dag ved Hærens Operative Kommando.
Efter min udstationering i 1994 i Bosnien hvor jeg var involveret i direkte kamphandlinger har jeg senere fået konstateret posttraumatisk stress. Dette gav sig udslag 6 år senere og med ret så voldsom styrke. Jeg blev pludselig grebet at voldsomme angstanfald og har efterfølgende haft lange sygdomsperioder. Jeg har modtaget hjælp fra psykolog og fået værktøjer der i dag gør tilværelsen tålelig igen. En dag hvor jeg sad og ventede på at skulle ind til psykologen læse jeg et indlæg i et tidsskrift hvor jeg blev bekendt med MusiCure og jeg måtte afprøve om det nu også kunne give mig ro og igen frembringe følelsen af at kunne slappe af. Svaret er ja!, endog med utrolig stærk effekt, og så havde jeg brugt så mange penge på behandling og medicin, men hvor intet andet har haft en bedre indvirkning end denne form for musik. Jeg er ikke den eneste der i dag har psykiske eftervirkninger fra indsættelse i kampområder, vi tæller flere tusinde soldater der gennem de senere år har været til stede, hvor det ikke er menneskeligt eller naturligt at befinde sig, når man kommer fra vores kultur. Derfor vil jeg håbe på at kunne udbrede mit kendskab, og vil gerne bistå med mine erfaringer i brugen af musikken.

MusiCure og koncentration:
Jeg vil fortælle jer om en meget spændende oplevelse med MusiCure, som jeg har haft i forbindelse med mit arbejde. Jeg arbejder som erhvervspsykolog med medarbejderudvikling, og et af mine områder er læsning og læseforskning. Mange normale voksne mennesker læser meget langsomt. Deres læsehastighed ligger på 180-250 ord i minuttet. Ved to dages træning kan de komme op på ca. 1000 ord i minuttet og med langt bedre forståelse.
Her kommer I ind i billedet. Jeg har eksperimenteret med kombinationen: jeres musik og hurtiglæsning. Det er utroligt, hvad der sker. Deres læsehastighed stiger markant og samtidig føler de, at de er meget mere afslappet. En meget interessant udvikling! Det er klart, at det er højre hjernehalvdel, der bliver stimuleret og venstre halvdel kan så bruge sin styrke på at koncentrere sig om læsningen. Jeg synes, at dette er meget spændende, og bestemt værd at gå videre med. 

Privat bruger af MusiCure:
Jeg har lige gennemgået en længere periode præget af voldsom fysisk og emotionel stress, der bl.a. resulterede i hjertebanken, høj puls, angst, spændinger i kroppen og søvnløshed. I arbejdet med at slippe denne stress har jeg haft stor glæde af MusiCure. Ved at ligge med lukkede øjne, lytte til musikken og slappe af opnåede jeg en markant positiv effekt på min puls og på uroen i kroppen efter 10-15 minutter. Jeg var meget forbløffet og positivt overrasket over denne overbevisende effekt. Jeg har nu valgt at kombinere musikken med åndedrætsøvelser og integrere "seancen" i min dagligdag. Det har jeg stor glæde af. Der er for mig slet ikke tvivl om den lægende og rolige indvirkning musikken har og jeg ser frem til de næste udgivelser.

Forældre og børn:
Jeg havde sat CDen på og lagt mig på sofaen for at slappe lidt af. Min datter S. på 6 år elsker musik, og elsker at danse. Da hun hørte musikken, kom hun ind i stuen, iført lang nederdel, og som en anden ballerina dansede hun rundt på tæer med hænderne over hovedet og så var det hun sagde: ”Det lyder som når havet står op om morgenen”. Som en belærende voksen sagde jeg: ”Det er da solen der står op om morgenen”, så svarede hun: ”Ja, men den kan man jo ikke høre”.
”Mine to børn kalder MusiCure for "Drømmemusik” fordi de elsker at høre den ved aftenstid. Musikken minder ikke én om noget bestemt, men får bare tankerne til at flyve, og (som min datter siger) også fordi man får forskellige drømme/tanker hver gang man hører musikken. Der var glæde i familien, da nr. 2 udkom. Da vi kun havde nr. 1 måtte CD- afspilleren stå midt imellem deres værelser. Nu kan de have én hver på hver deres værelser”.

Fra USA:
Lige en kort hilsen for at fortælle jer, at cd’en Musicure udretter mirakler. Jeg arbejder på en dagcenter med voksne med Alzheimers sygdom, Downs syndrom, mentale forstyrrelser, apopleksipatienter og andre funktionsnedsættelser. Jeg tog cd’en med på arbejde og spillede den for disse mennesker, og vi var alle målløse over deres reaktion. Vi havde spillet klassisk musik og andre genrer for dem førhen, men de virkede totalt upåvirkede af det, idet de fortsatte med at være larmende, forstyrrende og stridslystne over for hinanden (sådan som nogle af dem dagligt har det for vane at være). Lige fra starten af denne cd sad de alle ned, var helt stille og opmærksomme, og ikke én af dem gav en lyd i 70 minutter. Dette var utroligt, for det var normalt svært nok at få dem til at være stille og forholde sig i ro i 10 minutter. Jeg behøver vist ikke at fortælle, at de virkelig nød det, og resten af dagen var den mest fredelige dag, jeg har haft der.
MusiCure og Stress (privat bruger):
Forhistorien: Jeg har længe døjet med stress på grund af arbejdspres og min egen manglende evne til at få koblet tilstrækkeligt af. Stressen blev bare værre og værre, og jeg havde nærmest kun ét i hovedet til sidst og det var at, overkomme mit arbejde, for jeg havde allerede været sygemeldt to gange, inden for et år på grund af stressen. Ligegyldigt hvad jeg forsøgte mig med, virkede det ikke. Jeg kunne ikke fokusere, massage hjalp kun midlertidigt, dyre terapitimer, som før havde haft en vis effekt virkede heller ikke mere. Jeg blev mere og mere desperat samtidig med en total udmattelse - selvom hjerne og krop var i konstant alarmberedskab.
Jeg endte med at sige mit job op, for jeg kunne simpelt hen ikke mere - jeg måtte stoppe denne onde cirkel. Jeg brugte så 3 uger med at være i total alarmberedskab, altid "på spring" i sind og krop, så jeg ikke kunne sove, ikke kunne spise, ikke kunne holde ud at tænke på min situation og alligevel kværnede hjernen rundt i angst, stress. Jeg kunne ikke se mig ud af situationen! Jeg gik til lægen og klagede min nød - jeg havde allermest lyst bare at blive indlagt et og andet sted, jeg følte simpelt hen ikke jeg kunne tage vare på mig selv (tanken om selvmord havde jo også spøgt). Nå men der findes ingen muligheder for officiel pleje af udbrændthed, (jeg har erfaret at denne forholdsvise nye folkesygdom halter bagefter i forebyggelse!). Jeg blev sendt afsted med en recept på noget muskelafslappende, angstdæmpende og beroligende medicin, som der står på pilleglaset. Der stod også at det var vanedannende, og jeg havde det ikke godt ved tanken om at begynde med medicinen.
MusiCure’s virkning på mig: Hjemme fra apoteket med nervemedicinen og min nyindkøbte MusiCure cd nr.2 (Northern Light), blev jeg enig med mig selv om at jeg kunne vente med medicinen til næste dag. Udmattet som jeg var, lagde jeg mig på min sovesofa foran musikanlægget og begyndte at lytte til MusiCure. Jeg lyttede ca. to timer, sov ca. to timer, og sådan fortsatte det til kl. 8 næste morgen…og da var underet sket! Jeg havde næsten ingen uro i kroppen, jeg følte lidt indre glæde ...og jeg havde lyst til morgenmad!
Siden da har jeg været meget mere rolig og kan tænke klarere. Jeg har taget et par piller (autoritetstro som jeg er), men nu har jeg pillerne hvis det skal være nødvendigt. Jeg bruger nu MusiCure til at falde i søvn til, til at vågne op på og hvis jeg i løbet af dagen har brug for noget ro.
Jeg er langtfra fri for min stress, det tager nok noget tid, men det er en fantastisk oplevelse, hvor meget den musik har gjort ved min situation, og det er nu et af de vigtigste elementer i min selvhelbredelse.
Jeg håber I også vil kigge på stress/udbrændthed hen af vejen, det er jo snart ved at være et udbredt sygdomsfænomen. Jeg vil gerne være behjælpelig med mine erfaringer, hvis I skulle have brug for det.
MusiCure i hverdagen (privat bruger)
Jeg købte fornylig CDen MusiCure 1. ”The Journey” med henblik på at tage den med på min daglige togrejse til og fra arbejde, Odense-København t/r. Denne tur kan ofte være ret stressende på grund af mange mennesker, myldretid og somme tider problemer med at få plads.
Jeg har et travlt arbejdsprogram, både hjemme og på jobbet, og jeg opdagede at lytning til CDen gjorde min rejse meget mere behagelig. Jeg kan blot lukke øjnene og lade musikken male beroligende og inspirerende billeder i mit sind, og ofte falder jeg også i søvn fordi jeg bliver så afslappet. CDen spiller omtrent det samme tidsrum som min rejse tager, og når jeg vågner er jeg frisk og veloplagt - klar til at tackle mit næste projekt. Jeg vil helt sikkert købe de øvrige CDer også, selvom jeg langt fra er træt af den første. Jeg kan kun anbefale CDen meget varmt.