Om os

 

Skaberne af MusiCure, Inge og Niels Eje, med baggrund i kunstnerfamilierne Hagedorn-Olsen og Eje, er begge uddannet som professionelle musikere fra musikkonservatoriet - Inge som cellist og Niels som oboist. I løbet af 1980’erne var de ansat i de Københavnske symfoniorkestre, Niels som solooboist i Radiosymfoniorkestret og Inge som cellist i Copenhagen Phil.
I 1990 valgte de begge at opsige deres faste stillinger for at virkeliggøre deres egne projekter og visioner, bl.a. med ensemblet Trio Rococo og andre aktiviteter med kammermusik og solist virksomhed.

Fra 1998 og de følgende 20 år har de målrettet arbejdet med skabelse og produktion af den specielt designede og evidensbaserede musik MusiCure, samt produktion af film med naturmotiver fra hele verden, tilrettelagt og redigeret omhyggeligt til MusiCure musikken. Som innovative iværksættere har de endvidere udviklet den specielle ’MusiCure Pude’, med indbygget lydgengivelse i høj kvalitet, og etableret deres egen streamingtjeneste ’MusiCureStream’ som en service for alle grene af sundhedssektoren, samt for private brugere, der søger beroligende og inspirerende stimulation i hverdagen.

 

Alt hvad der er skabt og udgivet siden 1998 er sket på baggrund af den evidens og forskning med MusiCure, som uafhængige forskere fra flere lande har gennemført og som i dag findes publiceret i internationale medicinske tidsskrifter.

I 2003 blev MusiCure musikken udgivet som en CD-serie eksklusivt på apotekerne i Danmark og efterfølgende på de norske apoteker. MusiCure blev således som det eneste musikprodukt godkendt i apotekerne sortiment på grund af den omfattende dokumentation og evidens der foreligger gennem mere end 20 år.

Skabelsen af MusiCure har også ført til flere internationale priser for grundlæggerne og foredragsvirksomhed i Danmark og udlandet, bl.a. for medicinsk faglige konferencer, symposier og events for professionelle behandlere indenfor sundhed og behandling.

 

Samarbejdspartner i USA er selskabet Scandic Health LLC, som har introduceret MusiCure musik og film på flere hospitalskæder i USA. Det amerikanske krydstogt selskab Princess Cruises har også implementeret et specielt MusiCure soveprogram på over 18 skibe, gennem Scandic Health, som ledes af sygeplejerke Anne Taylor.

Se deres web site her: ScandicHealth LLC

 

Yderligere informationer og udvidet biografi om komponist Niels Eje: nielseje.dk

Priser og events:

”Janteknuser Kultur Prisen” Erhvervsfremme-styrelsen, 2001.

Egmont Fonden, three grants with support to create MusiCure and initiate Musica Humana Research 1998, 2000, 2003.

First Place Professional prize at ’The Blair Sadler Healing Arts Competition’, under ’The Society for the Arts in Healthcare’, Nashville, USA, 2007.

Health & Science Award 2018 - årets 'brobyggere', Arr. Sund Forskning

Presentation og MusiCure at the Seventh Annual On Lok Sustainable Long-Term Care Conference: ”Social Prescriptions” September 16, 2014. Mission Bay Conference Center at UCSF, San Francisco, USA.

Kardiologisk sygeplejesymposium,
Keynote Speaker Niels Eje, september 2018, Rigshospitalet, auditorium 1

Evidensbaserad intensivvård med ljus och ljudmiljö
Præsentationer i Malmö, Göteborg og Stockholm 2018/2019, Arr.: Ecophon & Chromaviso

 

Keynote Speaker Niels Eje, at the Cardiac Nursing symposium Sep. 2018, Rigshospitalet/Copenhagen University Hospital auditorium 1, CPH. 

 

 

 

Inge Eje, cello & Niels Eje Obo 

 

Modtager af 'Danish Health & Science Award' 2018

 

"First Price professional" award in the Blair Sadler Healing, 

Arts competition, under'The Society for Arts in Healthcare' USA, 2007

Inge and Niels Eje with Blair Sadler and Annette Ridenour.

 

Anne and Clarence Taylor from Scandic Health LLC presenting MusiCure
at the NAMI conference in Washington DC.