Om MusiCure

      

Hvad er MusiCure?


MusiCure er specielt komponeret original musik, skabt med særlig henblik på at virke afstressende, beroligende og oplevelsesskabende. Mere end 20 års udvikling og studiet af resultater fra mange forskningsprojekter i flere lande udgør fundamentet for skabelsen af MusiCure, og musikken anvendes i dag i mange forskellige typer af behandling og forskningsprojekter.


MusiCure er skabt af musiker og komponist Niels Eje og karakteristisk for MusiCure musikken er, at der er tale om ’universelle’ og ’genreløse’ lydlandskaber, som henvender sig til alle uanset musiksmag, lyttevaner og præferencer indenfor musik i øvrigt. Formålet er at formidle en positiv stressfri og inspirerende atmosfære, som virker beroligende og livsbekræftende, gennem original musik af høj kvalitet.

Kompositionerne består af instrumentale lydlandskaber, udført på akustiske instrumenter af højtuddannede klassiske solister*, samt unikke optagelser af naturlyde, som er nøje udvalgt og omhyggeligt integreret i musikken.

 

Den videnskabelige dokumentation og de studier med hospitalspatienter som musikken er baseret på, begyndte for mere end 20 år siden, i 1998 på Rigshospitalet. De internationalt publicerede artikler, som beskriver virkningen af MusiCure, er skrevet af uafhængige forskere fra flere lande, og det er forskerne selv der har taget initiativet til studierne med musikken.

 

I dag er der publiceret over 20 videnskabelige artikler i medicinske tidsskrifter, som er listet under FORSKNING her på sitet. Komponist Niels Eje og producer Inge Mulvad Eje, som har skabt MusiCure, har ikke haft nogen indflydelse på de gennemførte studier, men blot leveret det specielt komponerede indhold i de programmer som anvendes til patienterne. 


MusiCure repertoiret indeholder også specielt producerede film med natur, som er redigeret omhyggeligt til musikken, og MusiCure Puden med indbygget lyd i høj kvalitet. 


The MusiCure brand udstillet i John Bell & Croyden, Lloyds apotek i London, 2007

Niels Eje, komponist og musiker i Audiophon Recording Studio

 

Studiet: Audiophon  - Lydteknikere Aage Taggaard og Chistian Skriver, samt Niels Eje i indspilningsstudie i Allerød 

 

Medvirkende Musikere*:


Niels Eje: Obo & Keyboards
Berit Spælling: Harpe
Hanne Mulvad: Piano
Inge Mulvad Eje: Cello
Ingrid Holck: Fløjte
Christophe Dejour: Guitar
Jacob Keiding: Horn
Poul Høxbro: Pibe & Tabor, og Tar (hand drum)
Miriam Andersén: Gothic Harp
Kim Sjøgren: violin