Nyheder

Juni 2020

Her i juni 2020 er MusiCure månedens medlem i Welfare Tech.
Welfare Tech er Danmarks største medlemsbaserede klyngeorganisation for sundhed og velfærdsteknologi, og her kan man læse mere om:

Månedens Medlem: MusiCure 

 

April 2020

Nye opdaterede resultater fra OUH Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V. med over 300 patienter, som viste at 98% af patienterne fandt det beroligende og afslappende at vågne op efter opreration, 94% af sygeplejerskerne gav udtryk for samme konklusion. Læs hele artiklen i Region Syddanmark 

Magasin "Sund i Syd" marts 2020 

Tekst: Tine Gündvad Polat - Foto: Heidi Lundsgaard 

Operationspatienter vågner op midt i skoven

Referencer:
Dorthe Hasfeldt-Hansen Klinisk Sygeplejeforsker, Ph.d & Postdoc.
Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V OUH og Afdelingssygeplejerske Britt Darley.

Februar 2020

Nye resultater med MusiCure Puden til delirpatienter

Nordsjællands Hospital offentliggør deres meget positive resultater med MusiCure Pudens virkning på delirpatienter. Positive resultater som svarer til de tidligere offentliggjorte fra Hvidovre Hospital. 

Reference: Rapport fra Nordsjællands Hospital 2020 'Musik som komplimenterende behandlingsmetode til indlagte patienter med delir' PDF rapport udarbejdet af Camilla Engelstoft Hess Klinisk sygeplejespecialist, cand.cur.


Artikel i SN 10.maj 2020 - Sjællandske Nyheder:

"Puder med indbygget musik er et hit på hospitalet"
På baggrund af de gode resultater fra både Hvidovre og Nordsjællands Hospitaler bliver MusiCure Puderne nu også testet på delirpatienter på flere andre sygehuse, bl.a. Herlev og Rigshospitalet.

August 2019
TV indslag og artikel i TV2 Lorry

Et otte uger langt forsøg med MusiCure puder på Hvidovre Hospital er nu afsluttet med succes. Puderne, der potentielt kan nedbringe udgifterne til medicin, bliver nu en fast del af behandlingen.

Se indslag om projektet på TV2 Lorry


Juni 2019

MusiCure Puden testet på delirpatienter
MusiCure Pillow bliver nu testet på Hvidovre hospital med positive resultater. Musikken og puderne indgår i den daglige behandling af patienter med delir og allerede nu har hospitalet valgt at offentliggøre
de første positive resultater

December 2019

Opvågning til musik og natur
I efteråret 2019 har man på Odense Universitetshospital (OUH) testet MusiCure musik og film med natur på patienter som vågner op efter operation, med meget positive resultater. 

Under overskriften: Fald i søvn på operationsbordet - vågn op i skoven har hospitalet forsøgt at gøre opvågning efter operation mere afslappende med natur og musik – se indslag som blev bragt som indsalg i TV-Avisen og artikel på DR.dk, december 2019 
Marts 2019
Ny artikel om MusiCure i marts-nummeret af 'Månedsskrift for praktiserende læger’ Marts 2019. 
Læs artiklen her: 
'Musik som medicin mod stress - original musik skabt til behandlingsformål’

September 2018
Rigshospitalets auditorium I - september 2018
Niels Eje var inviteret som keynote speaker ved Kardiologisk sygeplejesymposium på Rigshospitalet, med deltagelse af sygeplejersker fra Region Hovedstaden og Region Sjælland. Her blev der præsenteret de nyeste forskningsresultater og publiceringer med MusiCure.


August 2018
MusiCure Puden afprøvet på demente borgere.
En omfattende ny brugerundersøgelse af MusiCure puden og dens virkning på demente borgere blev i foråret 2018 gennemført i Favrskov kommune, Region Midtjylland. Formålet med undersøgelsen er at teste anvendelsen af MusiCure puden og musikken over længere tid og resultaterne af den samlede undersøgelse er nu offentliggjort i en 20 siders rapport, samt i en kortfattet brugervejledning.
Læs hele rapporten her.

April 2018
Inviteret af ildsjæl og redaktør af Sund-Forskning, Marianne Palm, deltog vi (Niels og inge Eje) i dag i magasinets fagmesse “Danish Health and Science Award" på DOCKEN i København, og modtog her en særlig pris som årets Brobyggere for skabelsen af MusiCure. Vi er meget stolte af begrundelsen for tildelingen, som siger "en pris til nogen der gør en forskel for syge mennesker og som samtidig er brobygger mellem forskellige discipliner til gavn for sundheden”. Stor tak fra os til Marianne og teamet bag Sund-Forskning!

Magasinet 'Sund Forskning' den 8.dec. 2017 

Når musikken breder sig over sygesengen


Politiken den 20.oktober 2017

Stort interview med Niels Eje om skabelsen af MusiCure

September 2017

Patienter tager godt imod musik og naturfilm

Pressearkiv om MusiCure og forskningen

 

 

Præsentation af MusiCure af Niels Eje i 2019 for Region Skaane i Malmö Sverige

​​​​​Anne Taylor CEO/Nurse Scandic Health USA

 

​​​​​​

MusiCure Puden til patienter med delir

 

MusiCure puden på Hvidovre Hospital

 

Opvågning til musik og natur på OUH - patientens udsigt under opvågningen

 

Danish Health and Science Award 2018

​​​​​​