Nyheder

August 2021

MusiCure ind på amerikanske hospitaler 

Healthcare Denmark har nu offentliggjort nyheden om introduktion af MusiCure musik og film på de amerikanske hospitaler.

I et samarbjde med vores amerikanske partner "Scandic Health", stiftet af sygeplejerske Anne Taylor, er det nu lykkedes, at implementere MusiCure på flere sygehuse i USA.

Mere end 20 års udvikling og evidens danner grundlaget for skabelsen af MusiCure musikken, og de specielt producerede film med natur, giver en stimulerende billedside til oplevelsen af musikken. Både musikken og filmene kan nu hjælpe patienter i USA med at få et mere beroligende, inspirerende og motiverende ophold på hospitalet, bl.a. under opvågning efter operation og andre procedurer. 

Se og læs nyheden om MusiCure i USA fra Healthcare Denmark her: INNOVATIVE DANISH SOUND SOLUTION - HEALTHCARE DENMARK

 

HEALTHCARE DENMARK er en offentlig/privat portal  som repræsenterer det internationale samfunds samlede indgang til dansk sundhedsekspertise og innovation. Blandt Healthcare Denmarks samarbejdspartnere er bl.a. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Udenrigsministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet, Danske Regioner, samt Dansk Industri ´og erhverv. H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for HEALTHCARE DENMARK  OM HEALTHCARE DENMARK

 

August 2021

Vigtig meddelelse til vore besøgende og kunder: MusiCure web shoppen lukker ned pr. 1. september! 

Det er nu sidste chance for at bestille MusiCure CD'er her vores egen webshop!

Vi henviser i stedet til vores streamingtjenesten MusiCure Stream, hvor alt MusiCure materiale (musik og natur-film) er tilgængeligt for direkte streaming: https://www.musicurestream.dk 

 

Juni 2021: Opvågning til natur - nu på museum

Opvågning efter operation på Odense Universitetshospital, til MusiCure musik og film med natur, bliver nu en del af den kommende særudstilling på Øhavsmuseet i Faaborg ’Mærk dig selv’, som sætter fokus på vores relation til naturen.

Se omtale om udstillingen: Naturen giver operationspatienter ro

 

April 2021

I samarbejde med Aarhus kommune, Center for assisted Living Technology og DokkX præsenterer CareWare under overskriften:

'Kultur, sundhed og teknologi’ en virtuel præsentationsdag den 22.april 2021, med bidrag fra en række innovative selskaber, som beskæftiger sig med kreativ og non-farmakologisk sundhedsteknologi - herunder MusiCure in Healthcare. 

Se programmet her: CareWare præsentation 22.04.2021

Juni 2020

Her i juni 2020 er MusiCure månedens medlem i Welfare Tech.
Welfare Tech er Danmarks største medlemsbaserede klyngeorganisation for sundhed og velfærdsteknologi, og her kan man læse mere om:

Månedens Medlem: MusiCure 

 

April 2020

Nye opdaterede resultater fra OUH Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V. med over 300 patienter, som viste at 98% af patienterne fandt det beroligende og afslappende at vågne op efter opreration, 94% af sygeplejerskerne gav udtryk for samme konklusion. Læs hele artiklen i Region Syddanmark 

Magasin "Sund i Syd" marts 2020 

Tekst: Tine Gündvad Polat - Foto: Heidi Lundsgaard 

Operationspatienter vågner op midt i skoven

 

Referencer:
Dorthe Hasfeldt-Hansen Klinisk Sygeplejeforsker, Ph.d & Postdoc.
Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V OUH og Afdelingssygeplejerske Britt Darley.

Februar 2020

Nye resultater med MusiCure Puden til delirpatienter

Nordsjællands Hospital offentliggør deres meget positive resultater med MusiCure Pudens virkning på delirpatienter. Positive resultater som svarer til de tidligere offentliggjorte fra Hvidovre Hospital. 

Reference: Rapport fra Nordsjællands Hospital 2020 'Musik som komplimenterende behandlingsmetode til indlagte patienter med delir' PDF rapport udarbejdet af Camilla Engelstoft Hess Klinisk sygeplejespecialist, cand.cur.


Artikel i SN 10.maj 2020 - Sjællandske Nyheder:

"Puder med indbygget musik er et hit på hospitalet"
På baggrund af de gode resultater fra både Hvidovre og Nordsjællands Hospitaler bliver MusiCure Puderne nu også testet på delirpatienter på flere andre sygehuse, bl.a. Herlev og Rigshospitalet.

August 2019
TV indslag og artikel i TV2 Lorry
Et otte uger langt forsøg med MusiCure puder på Hvidovre Hospital er nu afsluttet med succes. Puderne, der potentielt kan nedbringe udgifterne til medicin, bliver nu en fast del af behandlingen.
Se indslag om projektet på TV2 Lorry


Juni 2019

MusiCure Puden testet på delirpatienter
MusiCure Pillow bliver nu testet på Hvidovre hospital med positive resultater. Musikken og puderne indgår i den daglige behandling af patienter med delir og allerede nu har hospitalet valgt at offentliggøre de første positive resultater

December 2019

Opvågning til musik og natur
I efteråret 2019 har man på Odense Universitetshospital (OUH) testet MusiCure musik og film med natur på patienter som vågner op efter operation, med meget positive resultater. 

Under overskriften: Fald i søvn på operationsbordet - vågn op i skoven har hospitalet forsøgt at gøre opvågning efter operation mere afslappende med natur og musik – se indslag som blev bragt som indsalg i TV-Avisen og artikel på DR.dk, december 2019 


Marts 2019
Ny artikel om MusiCure i marts-nummeret af 'Månedsskrift for praktiserende læger’ Marts 2019. 
Læs artiklen her: 'Musik som medicin mod stress - original musik skabt til behandlingsformål’

September 2018
Rigshospitalets auditorium I - september 2018
Niels Eje var inviteret som keynote speaker ved Kardiologisk sygeplejesymposium på Rigshospitalet, med deltagelse af sygeplejersker fra Region Hovedstaden og Region Sjælland. Her blev der præsenteret de nyeste forskningsresultater og publiceringer med MusiCure.


August 2018
MusiCure Puden afprøvet på demente borgere.
En omfattende ny brugerundersøgelse af MusiCure puden og dens virkning på demente borgere blev i foråret 2018 gennemført i Favrskov kommune, Region Midtjylland. Formålet med undersøgelsen er at teste anvendelsen af MusiCure puden og musikken over længere tid og resultaterne af den samlede undersøgelse er nu offentliggjort i en 20 siders rapport, samt i en kortfattet brugervejledning. Læs hele rapporten her.

April 2018
Inviteret af ildsjæl og redaktør af Sund-Forskning, Marianne Palm, deltog vi (Niels og inge Eje) i dag i magasinets fagmesse “Danish Health and Science Award" på DOCKEN i København, og modtog her en særlig pris som årets Brobyggere for skabelsen af MusiCure. Vi er meget stolte af begrundelsen for tildelingen, som siger "en pris til nogen der gør en forskel for syge mennesker og som samtidig er brobygger mellem forskellige discipliner til gavn for sundheden”. Stor tak fra os til Marianne og teamet bag Sund-Forskning!

Magasinet 'Sund Forskning' den 8.dec. 2017 
Når musikken breder sig over sygesengen


Politiken den 20.oktober 2017
Stort interview med Niels Eje om skabelsen af MusiCure

September 2017
Patienter tager godt imod musik og naturfilm

 

Pressearkiv om MusiCure og forskningen

 

 

 

 

Præsentation af MusiCure af Niels Eje i 2019 for Region Skaane i Malmö Sverige

​​​​​Anne Taylor CEO/Nurse Scandic Health USA