NYHEDER

Niels Eje præsenterer baggrund og forskning med MusiCure 

Ved Årsmødet i Snoezel Netværket den 29. april 2022 i Middelfart, med temaet "Musik og vibration som medicin", præsenterede Niels Eje baggrund og seneste forskning med MusiCure musik og film, og demonstrerede også MusiCure Puden, som har påvist meget positive resultater indenfor behandling af delirpatienter.

Maj 2022
Interview med Niels Eje om MusiCure i  det Canadiske Magasin 'Dementia Connections'

Tuning in to MusiCure
Det canadiske tidsskrift "Dementia Connections" har i deres maj-nummer offentliggjort en ny artikel om komponisten Niels Eje, som har skabt og udviklet de originale MusiCure kompositioner, på grundlag af 20 års uafhængig forskning fra flere lande. Musikken er skabt for at afstresse, motivere og inspirere mennesker, som er indlagt på hospitaler og plejecentre i ind og udland.Her er linket, hvor artiklen senere vil blive tilgængelig online, på side 29: Dementia_Connections_Magazie_Canada https://dementiaconnections.ca/

29.april 2022 Præsentation af Cocoon stolen ved Snoezel Konference i Middelfart

Komponisten Niels Eje holdt oplæg og præsenterede de sidste 20 års forskningsresultater og udviklingen af MusiCure programmerne. Niels præsenterede også et helt ny-produceret MusiCure program med en varighed på mere end en time, som deltagerne kunne opleve for første gang, integreret i Cocoon Care sansestolen, som netop nu lanceres af Wellness Nordic.

Nye resultater med MusiCure Puden til delirpatienter

Nordsjællands Hospital har offentliggjort deres meget positive resultater med MusiCure Pudens virkning på delirpatienter. Positive resultater som svarer til de tidligere offentliggjorte fra Hvidovre Hospital. Nu er hele projektet og Poster oversat til engelsk, idet der er stor International  interesse for de gode resultater. 

Reference: Rapport fra Nordsjællands Hospital 2020 'Musik som komplimenterende behandlingsmetode til indlagte patienter med delir' PDF rapport udarbejdet af Camilla Engelstoft Hess Klinisk sygeplejespecialist, cand.cur.

I rapportens konklusion står der : Formålet med forbedringsprojektet var at teste effekten af MusiCure puderne som komplimenterende behandlingsmetode til patienter, som under hospitalsindlæggelse udviklede delir. Interventionsperioden viste, at patienterne som modtog musik, gik hurtigere ud af delir og havde brug for mindre sederende medicin. Der må derfor argumenteres for, at musikpuderne med fordel kan anvendes som førsteprioritet inden eventuel sederende medicin tages i brug for behandling af delir. Derudover resulterede anvendelsen af musikpuderne i, at det ikke var nødvendigt med brug af faste vagter, når patienterne lyttede til musikken. Afdelingens økonomiske udgifter forbundet med brug af faste vagter blev derfor markant reduceret i interventionsperioden.

USA

August 2021

MusiCure ind på amerikanske hospitaler 

Healthcare Denmark har offentliggjort nyheden om introduktion af MusiCure musik og film på de amerikanske hospitaler. I et samarbjde med vores amerikanske partner "Scandic Health", stiftet af sygeplejerske Anne Taylor, er det nu lykkedes, at implementere MusiCure på flere sygehuse i USA.

Mere end 20 års udvikling og evidens danner grundlaget for skabelsen af MusiCure musikken, og de specielt producerede film med natur. Både musikken og filmene kan nu hjælpe patienter i USA til at få et mere beroligende, inspirerende og motiverende ophold på hospitalet, bl.a. under opvågning efter operation og andre procedurer.

Se og læs nyheden om MusiCure i USA fra Healthcare Denmark her: INNOVATIVE DANISH SOUND SOLUTION - HEALTHCARE DENMARK

HEALTHCARE DENMARK er en offentlig/privat portal  som repræsenterer det internationale samfunds samlede indgang til dansk sundhedsekspertise og innovation. Blandt Healthcare Denmarks samarbejdspartnere er bl.a. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Udenrigsministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet, Danske Regioner, samt Dansk Industri og erhverv.  OM HEALTHCARE DENMARK   H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for HEALTHCARE DENMARK  


Operationspatienter vågner op midt i skoven Referencer: Dorthe Hasfeldt-Hansen Klinisk Sygeplejeforsker, Ph.d & Postdoc. Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V OUH og Afdelingssygeplejerske Britt Darley.

Oktober 2021

MusiCure website er blevet opdateret og fra 1. december 2021 er det ikke længere muligt at bestille og købe CD'er på sitet. MusiCure Puden kan stadig bestilles af hospitaler og institutioner via bestillingsformularen under menuen MusiCure Pillow og betales med EAN nr.

Vi henviser i stedet til vores streamingtjenesten MusiCure Stream, hvor alt MusiCure materiale (musik og natur-film) er tilgængeligt for direkte streaming: https://www.musicurestream.dk  Se mere om oprettelse af abonnementer direkte på MusiCureStream siden! 

Juni 2021: Opvågning til natur - nu på museum Opvågning efter operation på Odense Universitetshospital, til MusiCure musik og film med natur, bliver nu en del af den kommende særudstilling på Øhavsmuseet i Faaborg ’Mærk dig selv’, som sætter fokus på vores relation til naturen.  Se omtale om udstillingen: Naturen giver operationspatienter ro

 Juni 2020 MusiCure månedens medlem i Welfare Tech.
Welfare Tech er Danmarks største medlemsbaserede klyngeorganisation for sundhed og velfærdsteknologi, og her kan man læse mere om: Månedens Medlem: MusiCure 

April 2020 Nye opdaterede resultater fra OUH Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V. med over 300 patienter, som viste at 98% af patienterne fandt det beroligende og afslappende at vågne op efter opreration, 94% af sygeplejerskerne gav udtryk for samme konklusion. Læs hele artiklen i Region Syddanmarks  Magasin "Sund i Syd" marts 2020  Tekst: Tine Gündvad Polat - Foto: Heidi Lundsgaard 

MusiCure Pillow og positive resultater med delir patienter

August 2019
TV indslag og artikel i TV2 Lorry
Et otte uger langt forsøg med MusiCure puder til delir patienter på Hvidovre Hospital er nu afsluttet med succes. Puderne, der potentielt kan nedbringe udgifterne til medicin, bliver nu en fast del af behandlingen.
Se indslag om projektet på TV2 Lorry
Juni 2019 MusiCure Puden testet på delirpatienter
MusiCure Pillow bliver nu testet på Hvidovre hospital med positive resultater. Musikken og puderne indgår i den daglige behandling af patienter med delir og allerede nu har hospitalet valgt at offentliggøre
de første positive resultater

Maj 2020 Artikel i SN - Sjællandske Nyheder:

"Puder med indbygget musik er et hit på hospitalet"
På baggrund af de gode resultater fra både Hvidovre og Nordsjællands Hospitaler bliver MusiCure Puderne nu også testet på delirpatienter på flere andre sygehuse, bl.a. Herlev og Rigshospitalet.


Niels Eje keynote speaker ved symposium for sygeplejersker i Rigshospitalets auditorium 1 

December 2019 Opvågning til musik og natur - Indslag bragt i DR TV-avisen
I efteråret 2019 har man på Odense Universitetshospital (OUH) testet MusiCure musik og film med natur på patienter som vågner op efter operation, med meget positive resultater.Under overskriften: Fald i søvn på operationsbordet - vågn op i skoven har hospitalet forsøgt at gøre opvågning efter operation mere afslappende med natur og musik – se indslag som blev bragt som indsalg i TV-Avisen og artikel på DR.dk, december 2019
Marts 2019
Ny artikel om MusiCure i marts-nummeret af 'Månedsskrift for praktiserende læger’ Marts 2019.
Læs artiklen her: 'Musik som medicin mod stress - original musik skabt til behandlingsformål’
September 2018 - Niels Eje som keynote speaker ved symposium for sygeplejersker
Rigshospitalets auditorium I - september 2018
Niels Eje var inviteret som keynote speaker ved Kardiologisk sygeplejesymposium på Rigshospitalet, med deltagelse af sygeplejersker fra Region Hovedstaden og Region Sjælland. Her blev der præsenteret de nyeste forskningsresultater og publiceringer med MusiCure.


VTV_MusiCure_Pude_Favrskov_Kommune.pdf

MusiCure puden og dens virkning på demente borgere 2018 gennemført i Favrskov kommune, Region Midtjylland

August 2018
MusiCure Puden afprøvet på demente borgere.
En omfattende ny brugerundersøgelse af MusiCure puden og dens virkning på demente borgere blev i foråret 2018 gennemført i Favrskov kommune, Region Midtjylland. Formålet med undersøgelsen er at teste anvendelsen af MusiCure puden og musikken over længere tid og resultaterne af den samlede undersøgelse er nu offentliggjort i en 20 siders rapport, samt i en kortfattet brugervejledning.  

Inviteret af ildsjæl og redaktør af Sund-Forskning, Marianne Palm, deltog vi (Niels og inge Eje) i dag i magasinets fagmesse “Danish Health and Science Award" på DOCKEN i København, og modtog her en særlig pris som årets Brobyggere for skabelsen af MusiCure. Vi er meget stolte af begrundelsen for tildelingen, som siger "en pris til nogen der gør en forskel for syge mennesker og som samtidig er brobygger mellem forskellige discipliner til gavn for sundheden”. Stor tak fra os til Marianne og teamet bag Sund-Forskning! Se og læs artiklen i Magasinet 'Sund Forskning' den 8.dec. 2017.
Når musikken breder sig over sygesengen
Politiken den 20.oktober 2017
Stort interview med Niels Eje om skabelsen af MusiCure
September 2017
Patienter tager godt imod musik og naturfilm