Niels Eje, komponist - oboist & lyddesigner 
Skaber af MusiCure

Niels Eje, Komponist og oboist

 Niels Eje er dansk komponist og skaber af ”MusiCure”, som er navnet på den originale evidensbaserede, og specielt komponerede musik, der siden 1990’erne er udviklet med henblik på behandling, stressreduktion, inspiration og motivation for patienter.
Niels Eje er uddannet oboist på Musikkonservatoriet og var ansat i 12 år som solooboist i DR symfoniorkestret. Niels valgte i 1998 opsige sin faste stilling, for at virkeliggøre egne projekter og visioner, bl.a. med ensemblet Trio Rococo og andre aktiviteter med kammermusik, komposition, produktion og lyddesign.

Niels Eje, skaber af MusiCure

MusiCure er en særlig form for universel musik, som både afspejler Niels Eje’s helt personlige udtryk, og samtidig har fundament i mange års forskning indenfor området ’musik som medicin’. Musikken er udformet som en 16 timers lang række musik-lydbilleder med stemningsskabende, eventyrlige og beroligende atmosfærer, hvor uafhængig forskning siden 1999 har påvist dokumenteret virkning med reduktion af stress, angst, smerter, depression og søvnløshed.

Niels Eje, lydlandskab designer 

Niels Eje som keynote speaker ved symposium for hjertesygeplejersker i 2018 med præsentation af MusiCure i Rigshospitalets auditorium 1.
Udviklingen startede på Rigshospitalets Intensiv afdl. 4131 i 1998, hvor Niels Eje udformede de første tanker om et bedre lydmiljø på Rigshospitalet, sammen med klinikchef Professor Lars Heslet.
Alt hvad der er skabt og udgivet siden 1998 er sket på baggrund af den evidens og forskning med MusiCure, som uafhængige forskere fra flere lande har gennemført og som i dag findes publiceret i internationale medicinske tidsskrifter.

Lyt til eksempler på MusiCure atmosfærer 

MusiCure Nordic Light

Komponeret af Niels Eje 

MusiCure Blackbird's Song
  Komponeret af Niels Eje 

 MusiCure Winter

   Komponeret af Niels Eje

Presseklip om Niels Eje og MusiCure

Anmeldelse og omtale

Politiken  af Henrik Larsen

Berlingske af Rie Jerichow

Artikel i Sindbladet
af Henrik Harring Jørgensen
Tema - Forkæl din hjerne med musik
Musik som Medicin
Artikel af Eva Helena Andersen

MusiCure på Rigshospitalet

Weekend Avisen - 
Musik som Medicin

Artikel af Ulrik Høy

Weekendavisen

Artikel af Marcus Bernsen

En rask Melodi

Politiken
Artikel af Sofie Holstein Aarup

Musik som Medicin

Baggrund og historik

Fra ansatte i de danske symfoniorkestre til selvstændige udviklere og skaber af MusiCure
Skaberne af MusiCure, Inge og Niels Eje, med baggrund i kunstnerfamilierne Hagedorn-Olsen og Eje, er begge uddannet som professionelle musikere fra musikkonservatoriet - Inge som cellist og Niels som oboist. I løbet af 1980’erne var de ansat i de Københavnske symfoniorkestre,
Niels som solooboist i Radiosymfoniorkestret og Inge som cellist i Copenhagen Phil. I 1990 valgte de begge at opsige deres faste stillinger for at virkeliggøre deres egne projekter og visioner, bl.a. med ensemblet Trio Rococo og andre aktiviteter med kammermusik, komposition, produktion og udvikling, samt solist virksomhed.

Symfoniorkestre og Trio Rococo

 The Fountains of Rome by Ottorino Respighi           
Dirigent: Lamberto Gardelli - DR Symfoniorkester med solisterne i dette klip.
Niels Eje: Obo - Jørgen  Jensen: Klarinet - Morten Zeuthen: Cello -
Toke Lund Christiansen og Jens Bøje Hansen Fløjte

Live i TV2 Lorry - spiller trioen her  John Lennon's melodi 'In my Life' fra albummet Classical Mystery Tour, med fortolkninger af Beatles sange, arrangeret og skrevet af Niels Eje til Trio Rococo. Trioen modtog Guldplade for albummet, samt brev med anerkendelse fra Beatles' legendariske producer George Martin.  TRIO ROCOCO  Niels Eje, obo - Berit Spælling, harpe - Inge Mulvad Eje, cello

Priser og Events

Janteknuser KulturPrisen  

 Erhversfremmestyrelsen 2001

1st Price professionel Blair Sadler 

'The Society for the Arts in Healthcare',
Nashville,
USA, 2007

Årets 'brobyggere' - Sund Forskning 
Healthy Research  2018
 


MusiCure på Børneafdeling i Spanien

MusiCure Albums på  John Bell Croyden Pharmacy, Wigmore Street, London

Scandic Health, presenting MusiCure at NAMI konference, Washington D.C. USA